Danish
English

Historie - kort fortalt

Fisk med et smil i 100 år. Amanda Seafoods A/S kunne i 2016 fejre 100-års jubilæum. Det er vi stolte af. Virksomheden blev grundlagt i Kerteminde i 1916 under varemærket "555" af Chr. Hansen.

Fiskekonservesfabrikkens første produkt var fiskeboller på dåse og herefter fulgte de populære gaffelbidder og benfri sild.

I midten af 1950'erne opstod idéen om produktion af torskerogn på dåse, da kun en lille del af den bedste torskerogn på daværende tidspunkt blev udnyttet industrielt. 

Direktør Finn Tengberg-Hansen, efterkommer af Chr. Hansen eksperimenterede med den flydende torskerogn, der ved kogning koagulerer til en fast masse. Dette blev startskuddet til Amandas torskerogn på dåse og sådan startede eventyret om Amanda torskerogn, et industrielt produkt, der først fik sin sejrsgang i Danmark og sidenhen uden for landets grænser.

I dag ligger Amanda Seafoods A/S i Frederikshavn. Vi er ca. 45 medarbejdere fordelt på produktion, lager, kvalitet, udvikling og salg. Fabrikken er MSC, BRC og IFS-certificeret.

Vi har konstant fokus på smag, kvalitet og bæredygtighed og er frontløber indenfor produktudvikling. Fordi det skal være let at spise fisk.

I januar 2017 blev Amanda Seafoods en del af den nordiske seafoodgruppe, Insula. Med 17 fiskeforædlingsvirksomheder samlet på tværs af de nordiske lande, rummer gruppen af virksomheder det ypperste inden for seafood og alt samlet i én værdikæde.

Amanda Seafoods sigter efter at blive Danmarks one-stop-seafood leverandør. Der arbejdes med stor motivation, nysgerrighed og fiskefaglig stolthed på at sammensætte de bedste seafood sortiment til både detail og foodservice.   


Amanda Seafoods

Amanda Foodservice
LUK